"The Turina International Chamber Music Festival is a grand and wonderful experience. Pianist and director Benedicte Palko has the programming skills a head chef crafting the finest menu would envy. In addition, she has the uncanny ability to bring together the finest and most compatible musicians, resulting in outstanding, joyful music making for the audience and artists alike!" James Dunham, viola, USA. Former Cleveland Quartet, Professor at Rice University.​

PROGRAM     MUSIKERE     PRAKTISK INFO    BILLETTER    CO-MEDLEM    VERTSKAPET    KULTURBRUK 44/4    HISTORIE    KONTAKT            NO | ENHOME

  • Facebook
  • Instagram

Bidra som Co-Medlem

 “PALKO & Co” på Kulturbruk 44/4

KULTURBRUK 44/4 ligger på øya Bru i Rennesøy, i et kulturlandskap som strekker seg fra kyst til kyst, med jord som har gått i arv gjennom generasjoner. Himmelen er høy, graset godt. Fra 2020 får også Stavanger by æren av å være samme kommune som dette fantastiske øyriket!

 

I 2009 var jeg KULTURBRUK 44/4 sin aller første musikergjest, og nå skal det musikalske 10 års jubiléet feires! Tiden er inne for å invitere hjem musikervenner fra nær og fjern til en årlig sammenkomst: "PALKO & Co" på Bru. Natur, nærvær og gode mennesker sørger for kammermusikk i de aller beste omgivelser. “PALKO & Co” ønsker å nå inn til kjernen av musikken, fri for staffasje og overfladiske kunstnermøter. Litteratur og opplevelser for ganen vil og være en del av PALKO & Co  i fremtiden. 

 

"Co" står for alle ledd som er nødvendig for å kunne ha en felles musikkopplevelse, alt fra musikere, familie og venner som støtter opp, vertskap, sponsorer, publikum. "PALKO & Co" er ikke en "catwalk" for artister. Vi inviterer musikere som har gjort inntrykk, som vi ønsker at publikum skal få oppleve, og musikere som ønsker å oppleve sammen med publikum, og sammen med hverandre. Konsertene og musikerne blir få og utvalgte, og samværet mellom musikere og  publikum etter konsertene skaper en intim og personlig ramme.

Musikere elsker å spille for et lyttende publikum! Hva du vet, eller kan om musikken er mindre viktig, men å lytte til musikk er noe de fleste av oss både kan, og har glede av. Det er faktisk også det musikerne gjør under konsertene, de lytter - til musikken, til hverandre og til publikum. PALKO & Co har ingen kleskode og ingen konsertetikette! 

 

La oss stoppe tiden et øyeblikk og la musikken og samværet rule! 

Låven på 300 kvadratmeter er ombygd for konsert og konferanse. Gjennom hele eiendommen på tre kilometer går en sti som åpnet for allmennheten i 2008. Stien snor seg forbi kulturminner, gjennom skog og beitemark. Langs stien ligger landskapskunst fra prosjektet "Horisonter og fragmenter", ypperlig for å kombinere tur, kunst og musikk. Prosjektet var en del av Stavanger europeisk kulturhovedstad 2008. (se kunstverkene her

 

Velkommen til PALKO & Co!

Benedicte Palko, Kunstnerisk Leder.

NRK ROGALAND 18 juni 2019.mp3LAUGALAND & ELLINGSEN
00:00 / 06:37
 
 
 
 
 
 
 

BENEDICTE PALKO er pianist, født og oppvokst i Stavanger, har flere års studier bak seg i Oslo, København og USA, og har siden 2002 hatt fast tilhold i Sevilla, Spania. Kammermusikk, og å knytte mennesker sammen rundt musikken er det hun brenner for. Siden 2004 er Benedicte fast ansatt, og underviser i kammermusikk ved Musikkhøgskolen i Baskerland, www.musikene.net, nord i Spania. 

Hennes egen kammermusikkfestival i Sevilla, www.festivalturina.com, er blitt en av Europas mest anerkjente. Nå står opplevelser på Bru for tur! 

Les mer om Benedicte på  www.benedictepalko.com

Portrett intervju her.

FIOLINISTEN NICOLAS DAUTRICOURT er en franskmann med stil, og kanskje den mest positive personen på denne jord! I tillegg spiller han guddommelig på sin Stradivarius fiolin, og ikke er han snau på å spille jazz og Piazzolla heller…

 

Halve året reiser han rundt i verden for å spille konserter, han har vært i Sevilla opptil flere ganger, og han er et naturlig valg for å være “Bru-bygger” og åpne ballet for “Palko & Co.”

 

Les mer om Nicolas på www.nicolasdautricourt.com

CELLISTEN SALVADOR BOLÓN EDO, blant venner bare kalt Voro, er en av Spanias fremste, unge utøvere. Han “fant” jeg da han var elev i min kammermusikk klasse ved “Musikene”, og han har siden blitt en kjær venn og samspillspartner. 

Voro er like positiv som Nicolas, og kammermusiker på sin hals. Han jobber også fast i orkesteret i “Palau de Les Arts” i Valencia og inviteres ofte til London Symphony Orchestra med Simon Rattle. 

Les mer om Voro på https://www.festivalturina.com/salvadorbolon-en

“Music speaks for itself - if we give it the chance.” 

(Yehudi Menuhin)

PROGRAM

Clara Schumann: Piano trio, g-moll, op. 17 (1846)

Allegro moderato | Scherzo: Tempo di menuetto | Andante |Allegretto

 

 

Francis Poulenc: Sonate for fiolin og piano, FP 119 (1942-43)

Allegro con fuoco | Intermezzo. Très lent et calme | Presto tragico

Arno Babadjanyan: Piano trio, Fiss-Dur (1952)

Largo-Allegro espressivo-Maestoso | Andante | Allegro Vivace

PROGRAMMET ER INNOM ALLE

FARGER OG FØLELSER. 

Stol på oss!

 

Du trenger ikke noen som helst forkunnskap for å komme på konsert, og du drar garantert ikke uberørt fra  “PALKO & Co” og KULTURBUK 44/4! 

FORHÅNDSKJØP AV BILLETTER

Første konsert i prosjekt "Palko & Co" 

markerer feiringen av KULTURBRUK 44/4 sitt 10 års jubileum som konsertsted. Det inviteres til sommerfest og musikk. Billetter kan kjøpes via linken nedenfor, eller ved inngangen fra klokken 18:00.

Kr. 250,- inkludert småservering etter konserten.
Kr. 125,- barn under 18 år,

inkludert småservering etter konserten.
Alle rettigheter.

LINK TIL BILLETTER

.

PRAKTISK INFORMASJON​

Det finnes parkeringsplass ved Låven, og publikum er hjertelig velkomne til å ta plass i salen en halv time før konsertstart. Billetter kan kjøpes ved inngangen fra klokken 18:00. Enkel adkomst for rullestol.

Ankomst i bil er enklest. Det tar ca 20 minutter fra Stavanger sentrum til Lomberveien 10, 4158 Bru. Følg E 39 til Sokn og ta av til Bru rett etter Byfjordtunnelen. Deretter første til høyre. Kjør 3 km til kaien på Bru. Hold til høyre og følg skiltene mot Kulturbruk 44/4.

Etter konserten inviteres publikum til drøs og enkel servering og drikke, det setter både musikere og vertskap stor pris på!

VERTSKAPET

Herlige Inger Lise og Magnus!! Vertskap og skapere av KULTURBRUK 44/4.

 

Sjelden føler man seg så velkommen som på Bru, som musiker, kunstner og publikum. I et landskap som forener det hverdagslige og det uforklarlige skaper de en møteplass og grobunn for opplevelser som risikerer å gjøre å gjøre noe med deg som menneske...

 

Det er godt å være på Bru!

www.kulturbruket.no

INNTRYKK 2019

Brit Harstad Sværen

Veldig fin konsert med Palko&Co på Bru i går kveld! Fint program, dyktige musikarar, masse folk og god stemning!

Jan Inge Almås

Fantastisk konsert! Og det mye omtalte "flygelet på Bru", fikk ut det beste i seg, takket være Benedicte Palko´s særegne evne til å elte seg inn i hamrenes dypere lag, slik at de vakre ingrediensene fikk komme fram i rik flora. Det skal sies at flygelet har klare svakheter, det er jo gammelt, men det er definitivt de gode egenskapene som for min del vil bli husket fra denne konserten! Benedicte klarte å tilpasse seg instrumentet på en forbilledlig måte, og fikk det til å synge ut i låven!

Sigvart Østrem

Takk for fin konsert med spennande program!

Ragnhild Oxfjell

Det var fantastisk å være der, å høre på konserten og kjenne på den fine stemningen der! Alle var så begeistret! En fantastisk opplevelse! Takk til Palko & co! Konserten var magisk!

Tomas Nesheim

Storkoste meg. Gleder meg til neste år

Sigrid Bø Grønstøl

Herleg musikk!

Mette Solheim

Fantastisk konsert

Møyfrid Bjorland

Takk for en ubeskrivelig konsert på låven!

KULTURBRUK 44/4

KONTAKT:

Epost: palkocobru@gmail.com

Organisasjonsnummer: 923 314 873

Kontonummer:

www.benedictepalko.com/palkoco

©benedictepalko2019

 
This site was designed with the
.com
website builder. Create your website today.
Start Now